04/10/2015 | Open Bedrijvendag: Group Pashuysen gidst bezoekers langs zestig jaar automobielgeschiedenis

PERSBERICHT

 

Open Bedrijvendag 2015
Group Pashuysen gidst bezoekers langs zestig jaar automobielgeschiedenis

Voor familiebedrijf Group Pashuysen is het dit jaar wel een hele bijzondere Open Bedrijvendag: de verdeler van kwaliteitsmerken Renault, Dacia, Isuzu en Hyundai viert zijn zestigste verjaardag. Op 4 oktober werpen bezoekers een blik achter de schermen van de grootste garage in de regio en wandelen ze langs zestig jaar automobielgeschiedenis.

Wie naar zijn allereerste R4 heimwee heeft, of de jaren vijftig in een Olds mobile wil herbeleven, rept zich op 4 oktober naar de Group Pashuysen op Nieuwland in
Aarschot. Zaakvoerster Jacqueline Pashuysen: “Dit jaar bestaan we 60 jaar. En dat vieren we met onze klanten en bezoekers van de Open Bedrijvendag. We gidsen hen langs zestig jaar geschiedenis van onze familie en ons bedrijf. Ze lopen het verleden in langs de automodellen van vandaag en gisteren en eindigen bij oldtimers als de Borgward, het merk waarmee het allemaal begon.”

60 jaar kwaliteit & groei

Group Pashuysen is een familiebedrijf pur sang en kent al meer dan 60 jaar een constante groei. Vandaag is het de grootste garage in de regio en is het gespecialiseerd in Renault, Dacia, Isuzu en Hyundai. Maar in 1955 startte Alfred Pashuysen zijn garage in Werchter met de verdeling van Borgward. Toen dat Duitse merk ermee stopte, opteerde Alfred Pashuysen in 1960 resoluut voor het merk Renault. Een gelukkige keuze: met de lancering van de waanzinnig populaire R4 in 1961, kreeg de garage de wind in de zeilen. In 1966 verhuisde de familiegarage dan ook naar de Leuvensesteenweg in Aarschot. Kort erna nam dochter Jacqueline Pashuysen met haar echtgenoot Louis Gijsemans de leiding over. Een uitbreiding drong zich al snel op. In 2006 opende Group Pashuysen het coördinatiecentrum op het industrieterrein Nieuwland te Aarschot. Sinds 2000 is Group Pashuysen met zoon Davy aan zijn derde generatie toe. De meest recente aanwinst van Group Pashuysen is de nieuwe Hyundai vestiging op de Ter Heidelaan in Aarschot.

Een boeiende toekomst

Group Pashuysen heeft een indrukwekkende geschiedenis achter de rug, maar het blikt ook vooruit. “We stellen op 4 oktober ons nieuwe project voor: de nieuwbouw in Leuven, die in 2017 de deuren opent”, zegt Jacqueline Pashuysen. “Ook de pas gelanceerde RS01 van Renault is van de partij”, vult Davy Gijsemans aan.

Spelend leren

Op Open Bedrijvendag ontdekt de bezoeker ook hoe het er aan toe gaat wanneer hij zijn wagen binnenbrengt voor onderhoud of herstelling. “In ons atelier staan onze medewerkers klaar voor bezoekers, en je kunt zelf aan de slag”, zegt Davy Gijsemans. “En ook onze partners zorgen ook voor de nodige animatie. Zo vinden bezoekers een job bij de Randstad-stand, toont het Rode Kruis enkele basis EHBO-oefeningen, en laat B.I.V.V. hen aan de lijve ondervinden wat de risico’s zijn van rijden onder invloed. Ook kunnen waaghalzen in een tuimelwagen ervaren hoe belangrijk de autogordel en airbag zijn. En wie wil, laat zich nu al fotograferen in een kerstdecor door een gekende fotograaf uit de regio.”