02/06/2016 | Sint-Truiden wint award dankzij elektrische autovloot

De prijs is het resultaat van een doorgedreven beleid op vlak van duurzaamheid en innovatie.

In januari vernieuwde de stad Sint-Truiden haar wagenvloot. De 31 oude voertuigen zijn van de hand gedaan en ruimden plaats voor 22 elektrische exemplaren. Sint-Truiden trekt hiermee resoluut de kaart van de duurzame mobiliteit.

Door zelf het goede voorbeeld te geven, is het de bedoeling om ook de inwoners aan te zetten tot een milieuvriendelijker autogebruik. Sint-Truiden zet hiermee overtuigend in op de toekomst en dat bleef niet zonder gehoor.

Zo kaapte de stad op donderdag 2 juni een prestigieuze Publica Award weg op het salon van de beleidsmakers in Tour&Taxis. Sint-Truiden won er de prijs voor de meest duurzame overheidsopdracht. Ze liet hiermee onder meer de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris achter zich, die deelnam met een project rond duurzaam intern transport.

“Sint-Truiden speelt een voortrekkersrol als het aankomt op milieuvriendelijke, duurzame projecten. De vernieuwing van onze autovloot is hier een perfect voorbeeld van. Wij zijn daarom enorm trots dat onze inspanningen beloond werden met deze fantastische award”, zegt burgemeester Veerle Heeren.

Het dossier van de stad bevatte dan ook een aantal ijzersterke argumenten. Door de beslissing wordt er per jaar maar liefst 68 ton minder CO2 uitgestoten. Ook zullen de nieuwe wagens op jaarbasis ongeveer 20% minder kilometers afleggen. Bovendien bespaart de stad hierdoor nog eens 80.000 euro op haar jaarlijkse uitgaven.

 

bron: Truieneer.be

zie ook: Made in Limburg http://www.madeinlimburg.be/nieuws/groen-wagenpark-stuwt-sint-truiden-naar-hoofdprijs/