13/12/2015 | Speciale Centennial Edition D-Max Akoya

D-max AkoyaAkoya, de Japanse parel

Akoya betekent “Japanse parel”, verwijzend naar de exclusieve witte buitenkleur met parelmoertinten, meteen de enige beschikbare kleur voor deze speciale serie. In combinatie met de zwarte koetswerkelementen straalt de D-Max Akoya tegelijk dynamisme en klasse uit. De nieuwe LED-dagrijlichten die in de voorste bumper geïntegreerd zitten, zorgen samen met de achterlichtblokken met LED-signatuur voor de high-tech finishing touch.

Andere kenmerken van de D-Max Akoya zijn de verschillende zwarte koetswerkelementen die voor een perfecte balans zorgen met de levendige koetswerkkleur. Zo zijn er de zwarte 19” velgen, de zwarte rolbar (indien gekozen wordt voor de Style cover), zwarte side-steps, bumperelementen en wielkastbogen. Opvallend zijn ook het zwarte radiatorrooster, de zwarte deurgrepen en dito spiegelkappen.

De klant kiest de afwerking

Opmerkelijk is dat de Akoya leverbaar is in 3 verschillende versies met betrekking tot de afwerking van de laadbak. Zo kan de klant kiezen tussen een Design Box, een Style Cover met zwarte bull-bar, of een Hardtop waarbij de laadbak volledig overdekt is.

Luxueuze sfeer binnenin

De D-Max Akoya is de eerste D-Max met een volledig zwart interieur, inclusief de dakhemel. Dat geeft, samen met de chique ogende zwarte inlegstukken in de 4 portieren, een uitgesproken klassevolle sfeer. Het zitmeubilair is overtrokken met een nieuw hoog-kwalitatief leder, afgewerkt met witte stiksels. Dezelfde stiksels komen ook terug in het leder van het stuurwiel. In de voorste zetels is prominent het Isuzu logo gestanst. Luxeuze tapijten met Akoya-logo mogen uiteraard niet ontbreken.

Verder pakt de Akoya uit met een rist uitrustingen die de wagen uniek maakt. Zo is er de stoelverwarming vooraan, de touchscreen GPS met achteruitrijcamera, de volautomatische klimaatregeling, cruise control, radiobediening op het stuur, regensensor, lichtsensor, een grote lederen centrale armsteun, automatisch inklapbare spiegels, getint glas en comfortverlichting.

Die laatste zorgt voor een stijlvolle en vooral praktische omgevingsverlichting van de wagen bij het ont- en vergrendelen. Ook het voetencompartiment van de Akoya is verlicht. Bij het sluiten van de wagen zullen de spiegels ook automatisch inklappen.

Kloppend hart met 4WD trekt 3,5 ton, automaat beschikbaar

De D-Max Akoya is uitgerust met de gekende 2,5-liter twin-turbo dieselmotor met een vermogen en koppel van respectievelijk 120 kW/163 pk en 400 Newtonmeter. De ultramoderne dieselkrachtbron met common-railtechnologie, gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak of een automatische 5-trapstransmissie is voorzien van een dubbele turbo en een intercooler voor maximale prestaties en optimaal brandstof-rendement. Andere technologische voorzieningen zijn een elektrisch geregelde brandstofpomp, een pre-injectiesysteem, dubbele bovenliggende nokkenassen en een zelfregenerende partikelfilter. Klepstoters met brede rollagers verminderen de weerstand en de slijtage. De distributie met tandwielen en stalen ketting verhogen de betrouwbaarheid en verlagen de gebruikskosten. De cilinderwanden zijn voorzien van een beschermende coating waardoor de levensduur wordt verlengd.

De D-Max Akoya krijgt altijd de inschakelbare vierwielaandrijving van Isuzu. Daardoor pakt het model uit met een indrukwekkend trekvermogen van maar liefst 3,5 ton. Dat is het hoogste wat de markt te bieden heeft in combinatie met een klassiek autorijbewijs. Daarnaast kan er in de laadbak van de D-Max Akoya ook 1 ton aan lading verdwijnen.

Vanzelfsprekend kan de Akoya-klant kiezen tussen een manuele 6-bak, of een automaat met 5 verhoudingen waarbij de bestuurder ook zelf de gewenste versnelling kan selecteren.

Zeer interessant prijskaartje

De prijs van de D-Max Akoya, die enkel beschikbaar is als functionele en comfortabele Double Cab 4WD, bedraagt 46.950 € BTW inclusief voor de versie met Design Box. Wie kiest voor de hardtop betaalt een supplement van 650 €, de versie met Style Cover kost 1.000 € meer (tegenover de Design Box).

Liefhebbers van het genre kunnen nog opteren voor de versie met automatische versnellingsbak met 5 verhoudingen (optieprijs 1.450 €). Net zoals elke nieuwe D-Max geniet ook de Akoya van een indrukwekkende garantie van 5 jaar met wegbijstand. Gezien het utilitaire karakter van de D-Max (de Akoya wordt overigens altijd als fiscaalvriendelijke bedrijfswagen ingeschreven) een sterk argument !